Gulvslibning

Få dit smukke gulv igen med en professionel gulvslibning

Få dit smukke gulv igen med en professionel gulvslibning

Trænger dit gamle, slidte trægulv til at blive shinet op, og måske få fjernet nogle overfladiske skønhedspletter? Så kan du med fordel kontakte dit lokale gulvfirma med henblik på et tilbud på en professionel gulvslibning.

Kan trægulvet tåle en gulvslibning?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gamle trægulv kan holde til en gulvslibning er det en god idé at spørge en fagmand til råds. Langt de fleste trægulve kan dog sagtens holde til flere gulvslibninger i løbet af deres levetid. En gulvslibning er nemlig en forholdsvis skånsom operation.

Ved en gulvslibning fjernes højst to millimeter af træværkets slidte overflade. Dette sker ved hjælp af sandpapir og ikke – som det er tilfældet ved en afhøvling af gulve – ved hjælp af knive monteret på en valse. For de fleste massive trægulve gælder det at slidlaget er tykt nok til at gulvet kan blive rigtig fint igen med en gulvslibning. Og lader du en dygtig gulvsliber ordne paragrafferne kan du være sikker på at der ikke vil blive fjernet mere af træværkets overflade ende det er nødvendigt for at opnå et smukt og ensartet resultat.

Hvordan foregår en gulvslibning?

Som nævnt udføres en gulvslibning med sandpapir. Dette fastgøres på en roterende sliberondel påmonteret den særlige maskine til afslibning af gulve. En professionel gulvsliber vil altid medbringe maskinen selv, så at du ikke skal ud og leje den i et byggemarket.

Med rolige og jævne bevægelser føres maskinen hen over trægulvet hvorved alle pletter, skjolder og øvrige misfarvninger samt ridser, skrammer og slidspor fra nedtrådt skidt på effektiv vis slibes bort. Gulvet slibes først med groft, dernæst med fint sandpapir. Og efterfølgende behandles træværket med lak, lud, sæbe, olie, maling eller voks alt efter dine egne ønsker. Hvis du ønsker et skarpt tilbud på en gulvslibning kan du med fordel kontakte DBF Gulvservice – læs mere på dbf-gulvservice.dk