skøde

Få styr på alt vedrørende dit skøde med en dygtig boligadvokat

Få styr på alt vedrørende dit skøde med en dygtig boligadvokat

Du kender sikkert ordet skøde, og forbinder det med handel med fast ejendom. Men hvad er et skøde egentlig, og hvorfor er det vigtigt, at skødet er opdateret?

Hvad bruger man et skøde til?

Måske tænker du, at et skøde må være overflødigt, når man har købsaftalen. Indholdet i skødet adskiller sig da heller ikke særligt meget fra indholdet i købsaftalen – faktisk kan man sige, at et skøde er en meget simpel udgave af en købsaftale, af hvilken kun de mest basale oplysninger fremgår.

I et skøde vil der typisk kun fremgå data så som oplysninger på køber og sælger, boligens beliggenhed, salgsprisen på boligen, dato for overtagelse af boligen samt den finansierings metode, der blev anvendt ved køb af boligen. Dette er nemlig alt, hvad der skal bruges til at stadfæste boligens retmæssige ejerforhold over for offentligheden. Skødet optages ved en proces, der hedder tinglysning, i et offentligt tilgængeligt register, som hedder tingbogen. Dette sker ifølge underskrift via NemID fra såvel køber som sælger. Når skødet er tinglyst, kan alle gå ind og se hvem der ejer pågældende bolig. Dette betyder, at sælger ikke kan sælge boligen én gang til, og dermed score dobbelt fortjeneste.

Hvornår skal jeg have et nyt skøde?

Det er ikke kun ved bolighandel, at skødet skal opdateres. Det er også når du overtager en bolig, og skal stå som ene ejer af denne – for eksempel i forbindelse med skilsmisse eller ophørt samliv. Det kan også være, at du får overdraget et hus eller en lejlighed fra et afdødt familiemedlem som en del af din arv. I begge disse tilfælde skal du have ændret de oplysninger, som fremgår af skødet, også selv om der ikke er køb og salg involveret. En boligadvokat kan hjælpe dig med ændring af skøde eller udarbejdelse af nyt skøde. Du kan få et godt tilbud på boligadvokat skøde hos eboligadvokat.dk