bådudstyr

har udstyret i orden inden sejlturen

har udstyret i orden inden sejlturen

advertorial

Der er intet som en sejltur for en god vind på en smuk solskinsdag. Men der er meget vedligeholdelselse ved en sejlbåd og meget bådudstyr, der skal være i orden.

Danmark er et sejlerland. Vi har vikingeblod i årene og i nyere tid vidner utallige medaljer ved internationale sejlerkonkurrencer og ved OL om vores særlige forbindelse til havet. Tidligere var vi her til lands dybt afhængige af vind og vejr, fordi riget var bundet sammen af havet. I ældre tid var vand ikke en barriere men en hovedvej, for alternativet til at sejle var meget langsommelige rejser på gåben eller hesteryk ad elendige veje.

Men i dag er der stadig mange danskere, der nyder at have en båd liggende og tage kortere eller længere ture i de indre danske farvande, eller måske til fremmede lande. Der er noget helt særligt ved at ankomme til et nyt sted fra søsiden og udforske en by fra havnen og ind.

bådudstyr

man skal have udstyret i orden inden sejlturen

Det er vigtigt at have udstyret i orden inden man giver sig ud på en sejltur. Og skal man opholde sig længere tid på havet er det særligt vigtigt, at alt på båden fungerer, at depoter er fyldt op og at man har back up til de vigtigste systemer og ting. Man kan ikke lige smutte til en butik, hvis man ligger ude midt i Nordsøen i stormvejr. Særligt det udstyr, der har direkte forbindelse med sikkerheden for folk ombord skal man aldrig gå på kompromis med. 

I alle havne af en vis størrelse vil man kunde finde butikker med sejlerudstyr og forsyninger til sejladsen. Men alligevel er det en god idé for en sikkerheds skyld at have ekstra med hjemme fra inden for de rammer, som den begrænsede fysiske plads på en sejlbåd sætter.