filter

Hvor ofte skal du lufte ud?

image

Det er svært at finde rundt i, hvor meget man bør lufte ud, hvor ofte det skal gøres, og hvor længe pr. gang man gør det. Derfor har vi her i indlægget samlet nogle tips, som du kan følge på området, så du har noget konkret at gå efter.

Luft ud flere gange dagligt

Først og fremmest, så vil vi anbefale, at du lufter ud flere gange dagligt. Det anbefales, da luften hurtigt kan blive tung i en bolig, hvis den ikke bliver skiftet ud jævnligt. Vi anbefaler derfor, at man som minimum lufter ud 2-3 gange om dagen, og hver gang man lufter ud gør det i mindst 5-10 minutter.

Når man lufter ud, så er det vigtigt, at man ikke bare åbner et vindue, og lader det stå åbent hele tiden. Det er langt bedre at lave gennemtræk og blot lufte ud i kort tid, så man får skiftet luften ud, men undgår fugt og hvad der ellers kan komme af at lufte ud for længe.

Til dig der ikke kan lufte ud

Hvis du ikke kan lufte ud af ukendte årsager, så er der også ting du kan gøre, så du kan få et lækkert indeklima. Her anbefaler vi, at man køber en luftrenser eller får installeret et ventilationsanlæg. Grunden til, at vi anbefaler disse løsninger er, at de er lavet til at udskifte eller rense luften, så man får et lækkert indeklima, og kan få fjernet dårlige partikler.

Når man bruger et ventilationsanlæg eller en luftrenser, så er der nemlig indbygget et filter, som luften bliver ført igennem. Filteret sorterer i processen de dårlige partikler fra, som kan være med til at lave et dårligt indeklima. Hvis du vil læse mere om hvad et filter kan gøre for dit hjem, så kan du besøge https://www.billigfilter.dk/, som er eksperter på netop dette område.