Hudpleje

Optimal hudpleje til problemhud

Optimal hudpleje til problemhud

Hvis din hud har en tendens til at fedte til og måske endda danne bumser og urenheder er det vigtigt at du plejer den på skånsom vis. Det er let at falde for fristelsen til at vaske huden med vand og sæbe. Umiddelbart herefter vil den nemlig føles fin i overfladen. Men den hårde behandling provokerer blot huden til at producere endnu mere talg – og efter et par timer er du lige vidt.

I stedet bør du vælge milde rense produkter som i videst muligt omfang er fri for olie og fedt. Du bør holde dig fra vand og sæbe og arbejde med huden i stedet for imod den. Det gælder om at hjælpe huden til at finde sin balance – og derfor bør du vælge såvel rense som pleje produkter baseret på rene og naturlige ingredienser. På den måde undgår du at huden bliver irriteret. Og så bliver det nemmere at holde hud problemerne i skak.

Vælg den rette hudpleje til tør og sensibel hud

Døjer du omvendt med hud som ikke synes at ville suge fugt til sig uanset hvad du gør skal du ligeledes tage dig i agt for at ”overpleje” den. Den tørre og følsomme hud skal have så megen fred og ro som muligt, ellers risikerer den at slå ud. I værste fald kan du udvikle kontakt allergi i huden. Og så er det slet ikke sikkert du vil kunne bruge almindelige hudpleje produkter igen nogen sinde.

Derfor bør du vælge plejende og nærende hudpleje produkter med et højt indhold af såvel beroligende som plejende ingredienser. Samtidig er det vigtigt at beskytte huden mod omverdenens påvirkninger i dagtimerne da huden hurtigt kan komme ud af balance, lige som du bør satse på en natcreme som bygger huden op på ny mens du sover.

Du kan finde de bedste produkter til hudpleje hos sephora.dk.